Pentru ca avem timp de povesti, odata cu intreruperea celei mai urmarite competitii de pe glob, UEFA Champions League, va vom prezenta in continuare cine sunt cei mai tineri 4 marcatori din istoria UCL.

Pe primul loc il regasim pe Ansu Fati, tânărul atacant al Barcelonei, ce a devenit sezonul acesta cel mai tânăr marcator din istoria UCL, batand un record vechi de 22 de ani. UEFA Champions League. La varsta de 17 ani și 40 de zile, Fati a punctat pentru Barca in minutul 86, după o cursă impresionantă și o combinatie cu Luis Suárez, la un minut dupa ce intrase pe teren, in victoria obtinuta de catalani cu scorul de 2-1 la Milano. Totodata, atacantul este și cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei, primul sau pentru catalani reușindu-l la 16 ani și 304 zile. La 36 milioane de euro este cotat Ansu Fati pe Transfermarkt, insa acesta si-a prelungit contractul cu Barca până în 2024, avand o clauză de reziliere de 170 de milioane euro pentru acest sezon, urmand ca aceasta sa creasca din sezonul urmator la 400 de milioane euro. Facand o comparatie cu alte staruri, Cristiano Ronaldo nu prinde top 20, Lionel Messi se clasează abia pe poziţia a douăzecisiunu, iar Mbappe ocupa doar pe locul 13.

Pe locul al doilea il gasim pe atacantul ganez Peter Ofori-Quaye, care a punctat pentru eleni în meciul dintre Olympiakos Pireu şi Rosenborg la vârsta de doar 17 ani şi 194 de zile. Se intampla in sezonul 1997 – 1998 a Champions League. În prezent ganezul este retras din activitate, el reusind sa inscrie in UCL doar de 3 ori.

Pe pozitia a treia se situeaza mijlocasul croat Mateo Kovacic, ajuns acum la 25 de ani. In prezent evolueaza pentru Chelsea Londra si are 3 trofee Champions League la activ, toate cucerite insa cu Real Madrid. Prima sa reusita a fost pentru compatriotii de la Dinamo Zagreb, la vârsta de 17 ani şi 215. Croatul este cotat in prezent la 36 de milioane euro (Transfermarkt).

Pozitia a patra este ocupata de o fosta mare speranta a Barcelonei, jucătorul spaniol de origine croată Bojan Krkic. Acesta, la 17 ani şi 217 zile reusea primul sau gol în pentru catalani se avea sa ridice deasupra capului trofeul Champions League de 2 ori cu Barca, în sezoanele 2008 – 2009 şi 2010 – 2011. Ajuns la 29 de ani, actualmente spaniolul evolueaza la Montreal Impatct si valoreaza doar 1.2 milioane de euro, conform Transfermarkt.