Meciurile de fotbal nu ar trebui să reia până în septembrie din cauza pandemiei de noul coronavirus, este de parere președintele comisiei medicale FIFA.
Fostul membru al Comitetului Executiv si actualul președinte al comisiei medicale FIFA, Michel D’Hooghe este de părere că este imposibil de a justifica reluarea competitiilor fotbalistice atunci când reglementările de distanțare socială rămân în vigoare aproape în întreaga lume.
Acesta a declarat că fotbalul nu trebuie reluat până cel puțin la începutul lunii septembrie pentru a limita răspândirea noului coronavirus, iar atunci Unibet cand va fi reluat ar trebui introdusa o noua regula, si anume aratarea cartonașelor galbene cand un jucator va scuipa, deoarece aceasta „este o practică obișnuită în fotbal, dar nu este foarte igienică”.
„Aceasta nu este o problemă de bani, ci de viață și de moarte”, a declarat  D’Hooghe într-un interviu pentru Sky Sports News marți, 28 aprilie.
„Aceasta este cea mai dramatică situație cu care ne-am intalnit de la cel de-al doilea război mondial. Nu ar trebui să o subestimăm, trebuie să fim realisti”, a adăugat acesta în ceea ce privește pandemia care a impus suspendarea competitiilor sportive în aproape toate țările.
Comentariile președintelui comisiei medicale FIFA au fost facute avand in vedere ca Bundesliga se îndreaptă spre o posibilă reluare luna viitoare, iar sefii din Premier League speră că meciurile ar putea fi jucate fara spectatori incapand cu luna iunie.

D’Hooghe este de parere ca este mult prea devreme pentru ca jucătorii să intre în contact unul cu celălalt, cel puțin în timp ce reglementările privind distanțarea socială sunt în vigoare in majoritatea tarilor: „Fotbalul poate fi posibil doar dacă contactul dintre jucatori este din nou posibil. Si asta pentru ca fotbalul rămâne un sport de contact, iar contactul este unul dintre primele lucruri pe care toată lumea le spune că ar trebui să eviți”.
Acesta a mers mai departe, atragand atentia ca dacă unul dintre jucătorii unei echipe iese pozitiv la testul de COVID-19, logic este caîntrega echipa sa fie pusa în carantină, conform reglementarilor. Si atunci ce rost mai are sa se reia competitiile, cand este foarte Unibet probabil ca acestea nu vor decurge „normală”, a intrebat D’Hooghe retoric.

Daca initial UEFA a somat federațiile care nu vor fi de acord să reia competițiile interne cu excluderea din viitorul sezon al cupelor europene, in prezent ambele organisme internationale, atat UEFA, cat si FIFA sunt mult mai prudente in declaratii, sugerand ca ar fi bine ca actualul sezon competitional să fie dus până la capăt, insa federațiile naționale vor decide cum este cel mai bine, in functie de situatia generala din tara respectiva.