Chiar daca nu multi oameni nu cred in ele, blestemele sunt destul de răspândite pe tot mapamondul. Iar daca vine vorba de sport, si in speta de fotbal, unde multi suporteri, jucatori, antrenori, conducatori au predispoziție specială pentru misticism și superstiții lucrurile se cam… complica. Iata in continuare cele mai cunoscute blesteme din fotbalul mondial. De semnalat faptul ca unul dintre acestea a rămas valabil in continuare și în zilele noastre.

Fiindu-i refuzata o marire de salariu, cunoscutul antrenor la vremea aceea maghiarul Bela Guttmann s-a despărțit de formatia Benfica Lisabona in termeni nu prea amicali, dupa ce reusise 2 ani consecutivi sa castige cu portughezii Cupei Campionilor Europeni, singurele trofee de acest gen pe care Benfica le are in palmares, in sezoanele 1960-1961 si 1961-1962. Bela Guttmann i-a blestemat atunci pe lusitani că nici în o suta de ani Benfica nu va mai câștiga vreo finală europeană. Daca la inceput totul parea o gluma, cand formatia din capitala Portugaliei pierdea finala Cupei Campionilor Europeni în 1963, iata ca blestemul a continuat si in anii 1965, 1968, 1988 şi 1990, de fiecare data Benfica fiind invinsa in finala celei mai prestigioase competitii intercluburi. In plus, echipa din Lisabona a pierdut so 2 finale de Europa League consecutive, in 2013 şi 2014, dar și una de Cupa UEFA (vechea denumire a Ligii Europa), în anul 1983. Si de-abia au trecut aproape 60 de ani. Blestemul continua…

Un alt blestem de notorietate este cel al selectionatei de fotbal a Australiei care, pentru a se califica la Campionatul Mondiale din Mexic 1970 au apelat la „serviciile” unui preot Voodoo. Dupa ce acesta si-a facut „datoria”, îngropand niste oase lângă fiecare bară a porților de pe terenul de joc si, binenteles, Australia a castigat meciul, sefii „cangurilor” au uitat sa il si plateasca pentru „serviciile” oferite. Asa ca preotul voodoo a întors blestemul lor, iar Australia nu a mai jucat pentru 32 de ani la un Cupa Mondial.

Un alt blestem vine din America de Sud si dateaza din anul 1948, când formatia columbiană  a trecut la profesionism, faft ce l-a nemultumit pe unul dintre conducatori, Benjamin Urrea care i-a blestemat. 31 de ani au trebuit sa astepte fanii formatiei America de Cali pentru a se bucura pentru primul titlu, cu toate că la inceputul fiecarui sezon echipa lor era mereu printre favorite. Mai multe ritualuri de exorcism (simbolul formatiei) este un diavol au spart pana la urma acest blestem, iar formatia din Cali a cucerit cinci titluri consecutive în campionatul columbian, dar deocamdata nicio Copa Libertadores, unde a pierdut 3 finale consecutive.